Μην Μαλακώσεις την Πραγματικότητα της Κόλασης

Μερικοί λέγουν, “Ο Θεός της αγάπης δεν θα μπορούσε να τιμωρήσει τους ανθρώπους αιώνια στη κόλαση.” Λοιπόν αγαπητοί, ο Ιησού μίλησε για αιώνια βασανιστήρια, σκοτάδι και κλαυθμό. Δεν τολμούμε να μαλακώσουμε την πραγματικότητα της κόλασης και να αφήσουμε στο μυαλό μας να έρθει το πνεύμα του αιώνα τόσο πολύ ώστε η πραγματικότητα της κόλασης να μην μας εντυπωσιάζει όπως θα έπρεπε.


Σκεφτείτε το αυτό: Ο Ιησούς κοίταξε ένα πλήθος ανθρώπων, και είπε, “Αν δεν μετανοείτε, όλοι παρόμοια θα απολεστείτε σαν αυτούς που ο Πιλάτος τους σκότωσε μέσα στον Ναό και πρόσφερε το αίμα τους με τις θυσίες τους.”

Πως μπορείς να το πεις αυτό Κύριε; Κύριε, αυτοί μπορεί να είναι καλοί άνθρωποι! Όμως Αυτός απλά κοιτάζει τα πλήθη, ξέρει, είπε, “Εκτός και αν κάτι μεγάλο αλλάξει μέσα σας, θα αφανιστείτε.” Αυτό είναι που λέει. Απλά θεωρήστε το δεδομένο. Γνωρίζει την ανθρώπινη καρδιά. Είναι δύσκολο για μας να πιστέψουμε ότι η αμαρτία μπορεί πραγματικά να είναι τόσο σοβαρή, και ότι η Κόλαση μπορεί να είναι τόσο απαίσια επειδή είμαστε τόσο καλοί άνθρωποι. Και αυτό συνέχεια λέγετε: “Είμαστε τόσο καλοί, είμαστε τόσο καλοί, ο τάδε είναι τόσο καλός, δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Θεός θα τους βάλει στη Κόλαση.” Και είναι σκληρό, επειδή δεν μπορούμε να το δούμε.

Όμως αγαπητοί, ξέρετε, όσο πιο σκληρός γίνεσαι, τόσο λιγότερο μπορείς να δεις. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι την σήμερον ημέρα που συζούν με κάποιον, και δεν βλέπουν ότι είναι λάθος που δεν είναι παντρεμένοι. Δεν το νοιώθουν αυτό. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που εξασκούν αυτό που κάποτε, έλεγαν ότι είναι βδέλυγμα. Δεν νοιώθουν ότι κάνουν κάτι λάθος.

Γιατί;! Επειδή σκληραίνουν οι καρδιές. Και το γεγονός ότι είσαι τυφλός σε κάτι δεν σημαίνει ότι δεν είναι βδέλυγμα! Έτσι εάν κοιτάξω την ζωή μου, αρχίζω και σκέφτομαι, “Α, δεν είναι τόσο κακό να επιθυμώ μια γυναίκα. Εννοώ, ξέρετε, είναι φυσιολογικό.” Και αρχίζεις να σκέφτεσαι έτσι, και ο Θεός λέει ότι κάτι τέτοιο θα σε βάλει στην Κόλαση, πρέπει να σκεφτείς αυτό που λέει ο Θεός, και να αφήσεις την Βίβλο να σχηματίσει αυτό που πιστεύεις σωστό και λάθος, επειδή εσύ δεν είσαι μια ακριβής πηγή του καλού και του κακού.

Εννοώ, ο Bertrand Russel, διάβασα αυτό που έγραψε, “Γιατί δεν είμαι Χριστιανός.” Σκέφτηκα, “Ουάου, αυτό πρέπει να είναι πραγματικά σπουδαίο, δηλαδή, γιατί αυτός ο σπουδαίος φιλόσοφος δεν είναι Χριστιανός.” Το σπουδαιότερο πράγμα που είπε ήταν, “Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε αιώνια τιμωρία, και εγώ δεν το πιστεύω. Και δεν θα πιστέψω στον Χριστιανισμό εάν διδάσκει αιώνια τιμωρία.” Βλέπετε τι είναι αυτό; Αυτός είναι ο εγκληματίας που αποφασίζει εάν ο δίκαιος δικαστής είναι δίκαιος. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, είναι φοβερό να έχεις αυτή τη θέση.

Σκεφτείτε το αυτό: Πίσω στην αρχή, ο Θεός είπε, “Την ίδια μέρα που θα φας απ’ αυτό, θα πεθάνεις οπωσδήποτε.” (Γένεση 2:17). Ας υποθέσουμε ότι σας έλεγα, (Εννοώ, αυτό ήταν πολύ πιο ήπιο από αυτό που λέει η Καινή Διαθήκη. Πολύ πιο ήπιο. “Την ίδια μέρα που θα φας απ’ αυτό, θα πεθάνεις οπωσδήποτε.”) Ας υποθέσουμε ότι σας έλεγα, εάν ποτέ δεν είχατε δει αυτόν τον παρόν κόσμο, θα σας έλεγα αυτό είναι που σημαίνει, ‘θα πεθάνεις οπωσδήποτε’ αυτό που σημαίνει είναι ότι θα υπάρχουν βουνά από εκατομμύρια κρανία, θα υπάρχουν νεκροταφεία γεμάτα από ανθρώπους, θα υπάρχουν βρέφη που γεννιούνται τρομερά παραμορφωμένα και με φρικτές ασθένειες, θα γίνονται θηριωδίες που δεν μπορώ πραγματικά να αναφέρω από τον άμβωνα. Ξέρω πράγματα από το Ολοκαύτωμα που δεν μπορώ να σας πω από τον άμβωνα, είναι τόσο φριχτά που μολύνουν ακόμα και να τα ακούς.

Όμως μπορώ να σας πω, αγαπητοί, γίνονται πράγματα στον κόσμο, ψες και τώρα, που είναι τόσο φριχτά που δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε σε αυτή την συνάντηση. Και αν μπορώ να το πω, αυτό είναι που σημαίνουν αυτές οι λέξεις, “ΜΗΝ ΦΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ!” Αυτό που σημαίνει είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν. Το τι σημαίνει είναι ότι ανείπωτη κακία θα γίνεται σε αθώους ανθρώπους και παιδιά. Το τι σημαίνει είναι ότι όλες αυτές οι φριχτές ασθένειες και οι άνθρωποι που πεθαίνουν με ανυπόφορους πόνους, θα έλεγες, “Ένας Θεός αγάπης δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Δεν το πιστεύω αυτό.”

Λοιπόν, αγαπητοί, ο Ιησούς ήταν πολύ πιο σαφής. Και Αυτός μιλά για Βασανιστήρια, και μιλά για Σκοτάδι, και μιλά για Κλάμα! Και δεν τολμούμε να το ελαφρύνουμε, και μέσα στο μυαλό μας να αφήσουμε το πνεύμα αυτού του αιώνα να έρθει μέσα μας τόσο πολύ ώστε να μην το πιστεύουμε πραγματικά. Και ομολογώ ότι αυτό συνέβηκε σε μένα, δεν το πιστεύω πραγματικά. Και κάθε τόσο, βλέπω μια γρήγορη ματιά ότι όντως αυτό είναι πραγματικό. Αυτό που θα συμβεί όταν επιστρέψει ο Κύριος, θα ανοίξει ο ουρανός, και εσύ σκέφτεσαι, “Είναι όντως πραγματικός! Είναι όντως πραγματικός!” Τώρα τι είπε ο Ιησούς για την Κόλαση; Επειδή και αυτή είναι πραγματική. Βλέπετε. Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα το Θεό – Δεν μιλώ για άλλους ανθρώπους που απεγνωσμένα χρειάζονται τον Θεό – Εμείς, εγώ, χρειάζομαι απεγνωσμένα τον Θεό να με βοηθήσει σε αυτό, για να δω, επειδή όπου έρχεται το Άγιο Πνεύμα και το κάνει πραγματικότητα, αρχίζεις και κάνεις τα πράγματα διαφορετικά. Αρχίζεις και σκέφτεσαι διαφορετικά.