Κράτα τον Κύριο στη Προσευχή

Όταν η αναζωπύρωση και η πραγματική πίστη έρθει, δεν είναι επειδή κάποιος άνθρωπος ξαφνικά παίρνει μια έξυπνη πρωτοβουλία ή έχει μια νέα ιδέα, αλλά είναι επειδή ο Θεός ήρθε με δύναμη. Πρέπει να είμαστε άνθρωποι που προσευχόμαστε με πίστη και που ταπεινώνουμε τον εαυτό μας μπροστά στον Θεό και Τον πιάνουμε.


Ο διάβολος δεν φοβάται εμάς. Φοβάται τον Θεό. Εκείνους που φοβάται είναι εκείνους που προσεύχονται που μπορούν να πάνε στον Κύριο και να κατεβάσουν την δύναμη του Θεού. Αυτούς είναι που φοβάται. Ποιους θα φοβάται στη New England; Είναι αυτούς τους Χριστιανούς που μπορούν να πιάσουν τον Κύριο, και μπορούν να φωνάξουν, και ο Θεός τους απαντά. Βλέπετε, όταν έρθει ο Θεός, αυτό είναι που τραντάζει τα θεμέλια της βασιλείας του σκότους. Χρειάζεσαι τον Θεό να έρθει. Αυτό ήταν πάντα το ζητούμενο.

Οπουδήποτε έρθει η αναζωπύρωση, οπουδήποτε άνθρωποι πιστέψουν, οπουδήποτε γεννιούνται εκκλησίες, τι είναι; Δεν είναι κάποιος άνθρωπος που ξαφνικά παίρνει μια πρωτοβουλία ή έχει μια ιδέα, είναι ο Θεός που έρχεται. Ο Θεός έρχεται. Πρέπει να έρθει ο Θεός. Αλλά αυτές οι προσευχές δεν είναι άκαρπες επειδή βλέπουμε στις Γραφές ότι οι προσευχές μας μπορούν να καλέσουν τον Θεό να έρθει κάτω. Ευχαριστιέται να το κάνει αυτό. Ευχαριστιέται στην κυριαρχία Του να αναθέσει σε μας τους Χριστιανούς προσευχή με την οποία μπορούμε να πάρουμε το χέρι Του, και να πούμε, “Θεέ, βοήθησε μας. Θεέ, τα πόδια μας είναι εδώ. Σύντριψε το κεφάλι του κάτω από τα πόδια μας. Θεέ, βοήθησε μας. Ενδυνάμωσε μας.” Τα όπλα του πολέμου μας ενεργοποιούνται από Αυτόν. Είναι δυνατά με τον Θεό. Τα χρειαζόμαστε να είναι δυναμικά με τον Θεό.

Χρειαζόμαστε να μας ενδυναμώσει ο Θεός. Χρειαζόμαστε να μας ενδυναμώσει ο Θεός όταν είμαστε στον άμβωνα. Χρειαζόμαστε τον Θεό να μας ενδυναμώσει όταν βγαίνουμε έξω στους δρόμους. Χρειάζεσαι τον Θεό να σε ενδυναμώσει όταν πας στην δουλειά σου, ή πας στον σχολείο σου. Αδέλφια, εάν δεν έχουμε τον Θεό, είμαστε νεκροί. Και αν μας είπε ότι υπάρχουν πράγματα που “ευχαριστιέμαι να σας δώσω αλλά δεν έχετε επειδή δεν προσεύχεστε”, μην νομίζετε ότι θα τα πάρετε έτσι κι αλλιώς. Και θα σας πω αυτό, ότι δεν είναι η αναμορφωμένη σας πίστη που θα σας φέρει την νίκη.

Μερικές φορές έχουμε αυτήν την ιδέα, “Ναι, εμείς πιστεύουμε ότι αφού πιστέψαμε είμαστε σωσμένοι. Πιστεύουμε αυτό. Πιστεύουμε εκείνο.” Και έτσι νομίζουμε ότι έχουμε εγγυημένη την επιτυχία. Αδέλφια, αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί κρύοι νεκροί υπέρ-Καλβινιστές που δεν θα κερδίσουν την New England περισσότερο από τους Ινδουιστές που έχουν τώρα ένα καινούργιο τόπο λατρείας εδώ κοντά. Αδέλφια, νεκροί μέσα στο νερό. Ο Καλβινισμός δεν καλεί τον Θεό να έρθει κάτω. Αλλά αδέλφια, θα σας πω, ταπεινή εξάρτηση σε Αυτόν θα το πετύχει.