Είσαι περήφανος; Ο Θεός σε κρατά την κάθε σου στιγμή

Πως θα πρέπει να επηρεάσει την ζωή μας η αλήθεια της Πρόνοιας του Θεού; Πρώτα από όλα: Αυτό πρέπει να μας γεμίσει όλους με μεγάλη ταπεινοφροσύνη. Μεγάλη ταπεινοφροσύνη. Όλα όσα έχουμε. Όλα ότι είμαστε. Όλα που κατορθώσαμε. Ακόμα και το γεγονός ότι είσαι ζωντανός εδώ απόψε, κάθεσαι εδώ απόψε, κρέμεται από την πιο λεπτή κλωστή της ευσπλαχνικής Πρόνοιας του Θεού.

Έχεις δυνατό σώμα; Είχε και ο Christopher Reeve, ο Σούπερμαν, μέχρι που έπεσε από ένα άλογο και έμεινε τετραπληγικός και έπρεπε να είναι συνδεδεμένος με αναπνευστική συσκευή για το υπόλοιπο της ζωής του. Έχεις καλά μάτια; Είχε και η Fanny Crosby μέχρι που ο γιατρός τις έβαλε κάτι λάθος στα μάτια της όταν ήταν μικρό κοριτσάκι, και αυτό την τύφλωσε. Είσαι αθλητικός τύπος; Έτσι ήταν και η Joni Eareckson μέχρι που βούτηξε μέσα σε ρηχά νερά και έσπασε τον λαιμό της.

Η Μόνα και εγώ βρεθήκαμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης πριν μερικά χρόνια, και εκεί είχε κάποιον, μπορεί στα σαράντα του. Είπαμε, “Τι συνέβηκε σε αυτόν;” Αυτός πήγε ποδηλασία με την γυναίκα του και κάπως μπλέχτηκαν και έπεσαν. Δεν πήγαιναν γρήγορα. Απλά βγήκαν για περίπατο με τα ποδήλατα τους. Έπεσε κάτω και χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο και είναι σε κώμα από τότε. Ένα μικρό τυχαίο ατύχημα. Είσαι οικονομικά πλούσιος; Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην ανθρώπινη ιστορία που νόμιζαν ότι πέτυχαν, και έχασαν τα πάντα έτσι απλά. Και εσύ μπορείς να τα χάσεις.

Ο Παύλος λέει στη 1 Κορινθίους 4:7 “Και τι έχεις που δεν το πήρες;” Και μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό, και τι θα γινόταν αυτό που πήρες εάν ο Θεός δεν το συντηρούσε στιγμή προς στιγμή αλλιώς θα το είχες χάσει έως τώρα.

Έτσι θέλω να σας πω αγαπητοί: Πως σε πειράζει η υπερηφάνεια απόψε; Εσάς τα κορίτσια, σε πειράζει για να περηφανεύεσαι για την ομορφιά σου; Αντιλαμβάνεσαι ότι μπορείς να την χάσεις αυτή σε ένα δευτερόλεπτο; Είσαι υπερήφανος για το πόσο έξυπνος είσαι; Ένα μικρό πράγμα και μπορεί να τα χάσεις και να μην μπορείς ούτε προτάσεις να αρθρώσεις. Αγαπητοί, κρατιόμαστε από μια λεπτή κλωστή της πρόνοιας συνεχώς. Όλα, όλα όσα έχεις, όλα ότι είσαι, όλα όσα κατάφερες, τα κατάφερες μέσω της χάρης, χάρης, χάρης σε όλη την πορεία. Και κάθε μικρό πράγμα που σε κράτησε ζωντανό για να σε φέρει εδώ απόψε.

Εάν δεν είσαι Χριστιανός, μην φύγεις από εδώ χωρίς να φωνάξεις στον Θεό. Εάν είσαι Χριστιανός, Ο Θεός να σε ελεήσει εάν έχεις υπερηφάνεια να πηγάζει από μέσα σου. Στιγμή προς στιγμή στηριζόμενος από την ανείπωτη, λεπτή κλωστή της πρόνοιας.