Ζητάτε και Θα Σας Δοθεί

Πως σας φαίνεται αυτή η υπόσχεση; Ο Ιησούς λέει, «Εγώ λέω σε σας, ζητάτε και θα σας δοθεί, ψάχνετε, και θα βρείτε, κρούετε, και θα σας ανοιχτεί.” Τι υπόσχεση!


Πως σας φαίνεται αυτή η υπόσχεση; Μιλάς για μια υπόσχεση: Αυτός λέει, “Εγώ λέω σε σας, ζητάτε και θα σας δοθεί, ψάχνετε, και θα βρείτε, κρούετε, και θα σας ανοιχτεί.” Τι υπόσχεση! Λες εσύ, “Μα ζήτησα και δεν έλαβα.” Είμαι σίγουρος ότι δεν πήρες. Σχεδόν όλοι σε όλο το δωμάτιο, σαν Χριστιανοί, μπορούν να μαρτυρήσουν, “Ζήτησα και δεν έλαβα” – αν μιλάς για την πρώτη φορά που ζήτησες. Τι λέει ο Ιησούς; Το λέει στον ενεστώτα: “Ζητάτε και συνεχίστε να ζητάτε, κρούετε και συνεχίστε να κρούετε, ψάχνετε και συνεχίστε να ψάχνετε, επειδή ο κάθε ένας που το κάνει αυτό λαμβάνει, ο κάθε ένας που το κάνει αυτό, βρίσκει, ο κάθε ένας που το κάνει αυτό, του ανοίγεται η πόρτα.” Τι απίστευτη υπόσχεση! Σημαίνει να επιμένεις να συνεχίζεις, σημαίνει υπομονή. Πίστη και υπομονή.

Ο George Muller, πολλοί από εσάς ξέρετε για αυτόν, νομίζω μιλούσαν για την ζωή του σε μερικά από αυτά τα βιβλία. Φρόντιζε 1200 ορφανά χωρίς να ζητήσει ποτέ για οποιαδήποτε υποστήριξη. Λέει, “Ζω μέσα στο πνεύμα της προσευχής. Προσεύχομαι όταν περπατώ, όταν ξαπλώνω και όταν σηκώνουμε, και οι απαντήσεις πάντα έρχονται. Δεκάδες χιλιάδες φορές απαντήθηκαν οι προσευχές μου. Άπαξ και πεισθώ ότι ένα πράγμα είναι σωστό, συνεχίζω να προσεύχομαι για αυτό. Το βασικό πράγμα είναι ποτέ να μην τα παρατήσεις μέχρι να έρθει η απάντηση. Το μεγάλο λάθος των παιδιών του Θεού είναι ότι δεν συνεχίζουν στην προσευχή, δεν επιμένουν. Εάν επιθυμούν οτιδήποτε για την δόξα του Θεού, πρέπει να προσεύχονται μέχρι να το πάρουν.”

Λοιπόν, μαρτυρίες από άνδρες σαν τον Muller βοηθούν μερικές φορές, δεν είναι; Ειδικά όταν αυτοί οι άνδρες είδαν τον Θεό να κάνει σπουδαία πράγματα εκπληρώνοντας τις υποσχέσεις Του.